Contributie

Contributie

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig € 10,00.

Contributie
We hanteren een vast starttarief en voor elk extra lesuur een vast aanvullend tarief (onderstaande bedragen zijn per uur/per maand).

Starttarief les uur (per 1 januari 2024)
Leden t/m 15 jaar     € 16,70 per maand
Leden vanaf 16 jaar  € 19,00 per maand

Tarief voor extra lesuur (per 1 januari 2024)
Leden t/m 15 jaar     € 8,25 per maand
Leden vanaf 16 jaar  € 9,35 per maand

Wijze van betalen
De contributie kan alleen betaald worden door onze vereniging te machtigen. De contributie zal bij vooruitbetaling automatisch van de rekening worden afgeschreven. De contributie wordt per maand geïnd, alleen in de maanden juli en augustus niet.
Wedstrijdkosten (kosten welke de vereniging voor het lid maakt bij deelname aan wedstrijden, demo’s) worden ook via automatische incasso geïnd.

Regelingen voor kinderen en jongeren die opgroeien in gezinnen met weinig geld of geldzorgen
Wil je kind graag bij ons dansen of gymmen maar beschikken jullie niet over de financiële middelen hiervoor? De gemeente Dalfsen kent een vergoeding voor contributiekosten. Voor meer informatie kun je terecht bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Voor meer informatie zie www.jeugdfondssportencultuur.nl.

Schoolvakanties
Tijdens schoolvakanties is er geen les tenzij anders door je docent gecommuniceerd.

Heb je vragen over de contributie?
Voor informatie of vragen over de contributie kun je contact opnemen met de penningmeester, penningmeester@ascgymendance.nl

Bondscontributie
De bondscontributie zit al verwerkt in het starttarief per lesuur. De bondscontributie voor 2023 is per kwartaal vastgesteld op € 25,80 voor leden t/m 15 jaar en € 31,80 voor leden boven de 16 jaar. De bondscontributie wordt door de KNGU rechtstreeks bij de vereniging per kwartaal geïnd. Hier hoef je als lid dus niets voor te doen.

Wat is bondscontributie?
De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) is onderdeel van Dutch Gymnastics. Zij zorgen er voor dat we kunnen en mogen bestaan als vereniging, maar denk ook aan het aanbieden van cursussen, organiseren van wedstrijden, zorgen voor passende verzekeringen, etc. Het lidmaatschap bij de KNGU is overigens verplicht.

Voor elk lid zijn wij verplicht om contributie te betalen, het maakt hierbij niet uit welke les er wordt gevolgd, er wel of niet meegedaan wordt met wedstrijden of leeftijd. Je bent via de KNGU aanvullend verzekerd wanneer er tijdens de lessen iets voorvalt zoals een ongeval.

De voordelen voor een sporter

 • Onze docenten worden/zijn opgeleid volgens het KNGU-licentiesysteem.
 • We hebben toegang tot activiteiten en wedstrijden van Dutch Gymnastics.
 • Wij zijn aanvullend verzekerd bij de beoefening van onze aangeboden sporten voor wettelijke aansprakelijkheid en ongevallen.
 • Je kan gebruik maken van exclusieve voordelen op uitstapjes, entertainment, speelgoed en nog veel meer in de KNGU voordeelwinkel. Je krijgt via deze link automatisch de korting op de producten.
 • De vereniging krijgt op verzoek relevante ondersteuning (bijvoorbeeld over juridische zaken of verzekeringszaken).
 • Voor alle betrokkenen van de gymsport is bij Zilveren Kruis een speciale zorgverzekering samengesteld. Je krijgt een aantrekkelijke korting op jouw premie en gratis het pakket Extra Aanvullend Sport. Bereken jouw voordeel op zk.nl/kngu

Voordelen voor onze docenten

 • Je kunt gebruik maken van nieuw sportaanbod en oefenstoflijnen.
 • Je kunt met je sporters deelnemen aan activiteiten en wedstrijden in alle disciplines.
 • Je kunt je inschrijven voor diverse opleidingen en bijscholingen. Bovendien krijg je als KNGU-lid korting op opleidingen en bijscholingen. Voor licentiehouders is die korting zelfs 50%.
 • Jij bent als trainer onderdeel van de community Dutch Gymnastics: hierdoor wissel je eenvoudig kennis en ervaring uit met andere trainers en coaches en leer je van inspirerende succesverhalen. Meld je hiervoor op Facebook aan voor Dutch Gymnastics – The Crew.
 • Je kan je hier aanmelden voor de nieuwsbrief speciaal voor docenten.

Opzeggen lidmaatschap

Wil je je lidmaatschap opzeggen?
Het lidmaatschap opzeggen kan 4 keer per jaar.

Voor 1 juni opzeggen is beëindiging lidmaatschap per 1 juli.
Voor 1 september opzeggen is beëindiging lidmaatschap per 1 oktober.
Voor 1 december opzeggen is beëindiging lidmaatschap per 1 januari.
Voor 1 maart opzeggen is beëindiging lidmaatschap per 1 april.

Opzegging van het lidmaatschap kan alleen via de website. Via deze link kom je bij het uitschrijfformulier.