Dance

Onze danslessen

Peuterdans

Kan uw peuter ook niet stil staan en danst hij of zij de kamer rond zodra de muziek aan gaat? Dan is Peuterdans de les die bij hem/haar past. Tijdens de lessen wordt er op speelse manier gestart met dansen. Het is voor peuters van 2 tot 4 jaar. Natuurlijk zijn de lessen ook wel een beetje spannend, dus u mag ook gerust blijven tijdens de les.

Wanneer

Bekijk het lesrooster Dans 2022 – 2023

Docent

Anne Loes Dijkslag

Kidsdance

De Kidsdance lessen zijn voor jongens en meisjes van groep 1 t/m groep 4 van de basisschool. In Dalfsen en Hoonhorst wordt Kidsdance gegeven. Tijdens de lessen wordt er natuurlijk een heleboel gedanst op liedjes van bijvoorbeeld K3 of Kinderen voor Kinderen. Daarnaast worden er leuke (dans)spellen gedaan. Er is onder andere aandacht voor het op de maat bewegen en er worden basis danstechnieken aangeleerd. De Kidsdance groepen doen ieder dansseizoen in ieder geval mee aan een dansshow en/of demo.

Wanneer

Zie voor lesdag en lestijd het lesrooster op de website.

Docenten

Dalfsen: Anne Loes Dijkslag en Marith Zielman
Hoonhorst: Marith Zielman

Kidsdance

De Kidsdance lessen zijn voor jongens en meisjes van groep 1 t/m groep 4 van de basisschool. Tijdens de lessen wordt er natuurlijk een heleboel gedanst op liedjes van bijvoorbeeld K3 of Kinderen voor Kinderen. Daarnaast worden er leuke (dans)spellen gedaan. Er is onder andere aandacht voor het op de maat bewegen en er worden basis danstechnieken aangeleerd. De Kidsdance groepen doen ieder dansseizoen in ieder geval mee aan een dansshow en/of demo.

Wanneer

Bekijk het lesrooster Dans 2022 – 2023

Docenten

Dalfsen: Anne Loes Dijkslag en Marith Zielman

Mixdance

Mixdance is dansles voor jongens en meisjes van groep 5 en 6 van de basisschool. Het is een overlappende groep tussen de Kidsdance en de Jazzdance. Bij Mixdance word je langzaam voorbereid op de technieken die ze bij de Jazzdance van je zullen vragen. Mixdance is een goede balans tussen kidsdance en jazzdance. De leerlingen zijn op een leeftijd waarbij ze zichzelf snel ontwikkelen maar ook zeker nog voor de lol komen en daarom is deze tussengroep zo leuk!

Elke les beginnen we met een leuke warming up, daarna krijgen we verschillende oefeningen om je techniek bij te spijkeren en we sluiten elke les af met een dans. We oefenen het hele jaar aan dezelfde dans, soms zelfs 2 dansen die je mag opvoeren bij een show!

Wanneer

Bekijk het lesrooster Dans 2022 – 2023

Docent

Dalfsen: Marith Zielman

Jazz dance

Elke les leer je nieuwe technieken van de Jazzdance. We beginnen altijd met een leuke warming up en sluiten af met een dans. Het hele jaar werken we aan een bepaald soort dans om zo uiteindelijk te stralen bij de voorstelling die we gaan doen aan het einde van het seizoen. Na elke vakantie krijgen de leerlingen een nieuw soort les, dit geldt uiteraard niet voor de uiteindelijke dans(en).

Wanneer

Zie voor lesdag en lestijd het lesrooster op de website.

Leiding

Dalfsen: Marith Zielman

Oudleusen: Marlies Veldkamp

Jazzdance

Elke les leer je nieuwe technieken van de Jazzdance. We beginnen altijd met een leuke warming-up en sluiten af met een dans. Het hele jaar werken we aan een bepaald soort dans om zo uiteindelijk te stralen bij de voorstelling die we gaan doen aan het einde van het seizoen. Na elke vakantie krijgen de leerlingen een nieuw soort les, dit geldt uiteraard niet voor de uiteindelijke dans(en).

Wanneer

Bekijk het lesrooster Dans 2022 – 2023

Docent

Dalfsen: Marith Zielman
Oudleusen: Lisa Aalberts en Marlies Veldkamp

Wedstrijdteam

We bieden speciale lessen aan voor als je wat meer kunt en wilt dan de reguliere danslessen. Er is een wedstrijdteam vanaf groep 6 en een team vanaf klas 1. Elke les beginnen we met een warming-up in dansvorm. Daarna volgen verschillende oefeningen om je dansen naar een hoger niveau te brengen. De les eindigt met en cooling down. De focus ligt op het verder ontwikkelen van technieken en talent. Het niveau van het wedstrijdteam ligt gemiddeld wat hoger dan bij de andere danslessen. Er wordt dan ook hard gewerkt aan een spetterende dans om het seizoen mee af te sluiten. Er wordt meegedaan aan een of meer regionale danswedstrijden. Daarnaast gaat de groep ter inspiratie naar een dansoptreden in de regio.

Aan het begin van elk seizoen wordt door de docent aan de hand van een selectieronde bepaald of je kunt doen aan een van de wedstrijdteams. Aan de selectieronde mag iedereen deelnemen. Een uitnodiging hiervoor krijg je aan het begin van het seizoen.

Wanneer

Bekijk het lesrooster Dans 2022 – 2023

Docent

Alieke van Oene

Hip Hop

Hip Hop is er vanaf groep 7. Voor je stoere zoon of dochter bieden we deze lessen aan. Spelenderwijs wordt de danser uitgedaagd om zich te uiten door middel van dans op urban muziek. Onze docent zorgt voor een toffe sfeer in de hiphoplessen. Zowel techniek als choreografie wordt aangeboden en de dansers leren al snel muzikaliteit en verschillende ritmes herkennen.

Wanneer

Bekijk het lesrooster Dans 2022 – 2023

Docent

Manon Smook