Dance

Onze danslessen

Peuterdans

Peuterdans

Kan jouw peuter ook niet stil staan en danst hij of zij de kamer rond zodra de muziek aan gaat? Dan is Peuterdans de les die bij hem/haar past. Tijdens de lessen wordt er op een speelse manier gestart met dansen. Het is voor peuters van 2 tot 4 jaar. Natuurlijk zijn de lessen ook wel een beetje spannend, dus je mag ook gerust blijven tijdens de les.

Wanneer

Lesrooster Dans

Docent

Anne Loes Dijkslag met assistentie van Jade Seine en Lynn van Lohuizen

Kidsdance

De Kidsdance lessen zijn voor jongens en meisjes van groep 1 t/m groep 4 van de basisschool. Tijdens de lessen wordt er een heleboel gedanst op liedjes van bijvoorbeeld K3 of Kinderen voor Kinderen. Daarnaast worden er leuke (dans)spellen gedaan. Er is onder andere aandacht voor het op de maat bewegen en er worden basis danstechnieken aangeleerd. De Kidsdance groepen doen ieder dansseizoen mee aan een dansshow en/of demo.

Wanneer

Lesrooster Dans

Docenten

Dalfsen: Anne Loes Dijkslag en Marith Zielman

Mixdance

Mixdance is de ideale dansles voor kinderen die willen ontdekken waar hun interesse voor dans ligt. Het is een les waar diverse dansstijlen zoals de jazzdance, streetdance, moderne dans naar voor zullen komen en wordt via een speelse wijze aangeleerd. De ideale les voor kinderen die diverse dansstijlen willen doen! Het is voor kinderen die in groep 5 of 6 zitten van de basisschool.

Wanneer

Lesrooster Dans

Docenten

Dalfsen: Marith Zielman met assistentie van Carlijn Smeenk

Jazzdance

Jazzdance

Elke les leer je nieuwe technieken van Jazzdance. We beginnen altijd met een leuke warming-up en sluiten af met een dans. Het hele jaar werken we aan een bepaald soort dans om zo uiteindelijk te stralen bij de voorstelling die we gaan doen aan het einde van het seizoen. Na elke vakantie krijgen de leerlingen een nieuw soort les, dit geldt uiteraard niet voor de uiteindelijke dans(en).

Wanneer

Lesrooster Dans

Docent

Dalfsen: Marith Zielman
Oudleusen: Lisa Aalberts en Marlies Veldkamp

Wedstrijdteam

We bieden speciale lessen aan voor als je wat meer kunt en wilt dan de reguliere danslessen. Er is een wedstrijdteam vanaf groep 6. Elke les beginnen we met een warming-up in dansvorm. Daarna volgen verschillende oefeningen om je dansen naar een hoger niveau te brengen. De les eindigt met een cooling down. De focus ligt op het verder ontwikkelen van technieken en talent. Het niveau van het wedstrijdteam ligt gemiddeld wat hoger dan bij de andere danslessen. Er wordt dan ook hard gewerkt aan een spetterende dans om het seizoen mee af te sluiten. Er wordt meegedaan aan een of meer regionale danswedstrijden. Daarnaast gaat de groep ter inspiratie naar een dansoptreden in de regio.

Aan het begin van elk seizoen wordt door de docent aan de hand van auditierondes bepaald of je kunt meedoen aan een van de wedstrijdteams. Aan de auditie mag iedereen deelnemen. Informatie over wat het inhoudt om met het wedstrijdteam mee te doen en hoe je je kan aanmelden tref je hier aan.

Wanneer

Lesrooster Dans

Docent

Alieke van Oene

Hip Hop

Hip Hop is er vanaf groep 7. Voor je stoere zoon of dochter bieden we deze lessen aan. Spelenderwijs wordt de danser uitgedaagd om zich te uiten door middel van dans op urban muziek. Onze docent zorgt voor een toffe sfeer in de hiphoplessen. Zowel techniek als choreografie wordt aangeboden en de dansers leren al snel muzikaliteit en verschillende ritmes herkennen.

Wanneer

Lesrooster Dans

Docent

Manon Smook