Over ons

Over ASC Gym & Dance

Wij zijn een vereniging dat al meer dan 60 jaar bestaat. Wij bieden sport- en danslessen aan voor jong en oud en voor verschillende niveaus. Met een team van docenten en vrijwilligers zetten wij ons hiervoor in en willen we eraan bijdragen dat zoveel mogelijk Dalfsenaren regelmatig en laagdrempelig kunnen sporten. 

Aanmelden als lid

Bij ons zijn de eerste drie lessen gratis zodat je kunt proberen of een les iets voor jou is. Je treft onder het kopje Inschrijven het aanmeldformulier, voor je proefles. Na je derde proefles kun je je via het formulier ook inschrijven als lid. Na de drie opeenvolgende proeflessen ben je voor de volgende lessen contributie verschuldigd. Kijk op bij contributie voor alle informatie.

Opzeggen

Opzegging van het lidmaatschap kan alleen via de uitschrijfpagina op deze website.

Adreswijzigingen

Adreswijzigingen of andere belangrijke wijzigingen kun je doorgeven aan de ledenadministratie. Denk daarbij ook aan een gewijzigd e-mailadres.

Huisregels

Voor iedereen die bij ons les volgt, gelden een aantal algemene huisregels, die belangrijk zijn voor een prettig verloop van de lessen:

  • Kom op tijd en als je niet kunt meld je dan tijdig af bij de docent;
  • Volg de aanwijzingen op van de docent, zij zijn verantwoordelijk voor jouw veiligheid;
  • Meld bijzonderheden over blessures, beperkingen of medicijngebruik bij de docent;
  • Draag gepaste sportkleding en schoenen, draag lange haren in een staart en laat sieraden en andere waardevolle spullen thuis.

De vereniging heeft een huishoudelijk reglement waarin staat hoe we alle zaken binnen de vereniging regelen en afgesproken hebben.

Vertrouwenspersoon

Sinds kort hebben we bij ASC gym & Dance een externe vertrouwenspersoon, namelijk: Ivonne Saueressig. Daar zijn we heel blij mee! Niet omdat er een directe aanleiding voor was in de vorm van ongewenst gedrag, maar omdat we een veilige vereniging willen zijn voor iedereen. Helaas komt grensoverschrijdend gedrag overal voor, ook binnen sportverenigingen en vrijwilligersorganisaties. 
Maak je iets mee waarvan je denkt, dat vind ik niet fijn, dit kan echt niet, maar ik weet niet goed wat ik ermee aan moet, dan kun je vanaf nu ook terecht bij Ivonne. Ivonne werkt bij Saam Welzijn. Ze is dus onafhankelijk en objectief en heeft kennis en ervaring op dit gebied. Een vertrouwenspersoon is het eerste aanspreekpunt voor zaken waarvan je niet goed weet wat je ermee aan moet, en luistert naar je verhaal, kan advies geven, bemiddelen, informeren over mogelijkheden, doorverwijzen en ondersteunen. Speelt er iets waarvoor je contact wil opnemen met Ivonne? Neem dan contact op via onderstaande contactgegevens.
Goed om te weten: wat je bespreekt met Ivonne blijft in principe tussen jullie (tenzij strafbare feiten zijn gepleegd). i.saueressig@saamwelzijn.nl  >  www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl

Activiteiten

ASC Gym & Dance organiseert elk jaar activiteiten op het gebied van gym en dans, zoals dansshows, demonstraties of wedstrijden. Van de docent ontvang je meer informatie hierover.

Kleding

Bij wedstrijden, demonstraties en uitvoeringen wordt ons officiële tenue gedragen. Dit is het blauwe ASC Gym & Dance T-shirt. Deze kan éénmalig gratis worden afgehaald bij het kledingdepot voorafgaand aan een wedstrijd als je bent ingeschreven als lid.

Het is verplicht het ASC T-shirt te dragen voor een uniforme uitstraling tijdens een evenement. Voor een op te voeren dans wordt de kleding per uitvoering aangepast. 

Voor selectieleden van turnen geldt een aangepast kledingbeleid. Door hen wordt geen wedstrijdkleding aangeschaft. Wedstrijdkleding wordt beheerd door het kledingdepot.

Bij toelating tot de selectie berichten we een lid per telefonisch of per e-mail.

Wedstrijdkleding voor de Special Gym wordt op advies van ASC Gym & Dance door de leden zelf aangeschaft, maar wel centraal gewassen om kleurverschil te voorkomen.

Communicatie

De vereniging wil graag op een goede, maar vooral ook efficiënte manier communiceren met de leden. Via de website, Instagram, Facebook en per e-mail houden we je op de hoogte van het laatste nieuws en lopende zaken. Het is daarom van belang dat wij over de juiste e-mailadressen van de (ouders van) de leden beschikken.

Foto’s op de website of social media
Foto’s die tijdens clubactiviteiten of lessen gemaakt worden, kunnen op de website worden geplaatst of gebruikt worden voor promotionele doeleinden.

Heb je vragen die je niet kunt vinden op de website, richt je dan tot secretariaat@ascgymendance.nl